Deze salade is gezond, vullend en lekker. Wij zijn geïnspireerd geraakt door de menukaart van ons favoriete lunchtentje Bairro Alto Kantine in Nijmegen. Het leuke van deze salade is dat je elk seizoen een nieuwe salade op tafel kan zetten. In de zomer is deze salade heerlijk met groene asperges en in de herfst gebruiken we graag gegrilde pompoen.
Wist je dat zwarte rijst meer proteïne bevat dan witte rijst. Deze donkere rijst is rijk aan antioxidanten. Daarnaast bevat het ook veel vitamines en mineralen. De rijst smaakt nootachtig en is smaakvol in salades.
Zwarte rijstsalade
3
30
minuten30
minutenIngredienten
200 gram zwarte rijst
1 avocado
1 rode ui
halve pompoen
Veldsla of rucola
12 cherrytomaatjes gehalveerd
Zacht geitenkaasje
Sesamzaadjes
Dressing:
2.5 eetlepels mayonaise en duimpje gember geraspt
peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
Kook de zwarte rijst volgens de gebruiksaanwijzing en laat afkoelen
Snijd de pompoen in parten en de ui in grove stukken. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster het in de oven, ongeveer 40 minuten. Het mag een krokante bite hebben.
Maak ondertussen de dressing van mayonaise, gember, peper en zout naar smaak.
Snijd de avocado in plakjes en halve de cherrytomaatjes.
Verdeel de zwarte rijst over de borden en verdeel de gegrilde groenten, avocado, tomaatjes en veldsla/rucola erover heen.
Verspreid de geitenkaas en sesamzaadjes erover heen.
En voeg als laatste de dressing toe.
Eet smakelijk!