Dit recept is in de zomer ontstaan, heerlijk om te eten op een warme avond als maaltijdsalade en nog makkelijk te maken ook.
Wist je dat krieltjes niet alleen lekker zijn, maar ook nog eens voedzaam. Aardappelen vormen de basis van een gezond voedingspatroon. Ze zitten boordevol vitamine C, vitamine B6 en kalium en zijn bovendien een bron van vezels.
Krieltjessalade
3
servings15
minuten40
minutenIngrediënten
500 gram krieltjes met schil
150 gram salade zalm flakes
300 gram doperwten (diepvries)
1 rode ui
Halve citroen (sap)
Half bosje dille (fijngehakt)
Zout en peper naar smaak
Olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de krieltjes en snijd ze in schijfjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak en meng het door elkaar. Bak ze in ongeveer 30 tot 40 minuten goudbruin.
Als de krieltjes in de oven staan, kook de doperwten beetgaar in vijf minuten kokend water.
Hak het halve bosje dille fijn.
Snijd de rode ui in dunne ringetjes.
Meng de rode uit met de doperwten, zalmfakes, dille en krieltjes.
Voeg op het einde een dressing toe van citroensap, olijfolie en zout en peper. Eventueel een mespuntje mosterd voor wat pit.
Bon appetit!