Gyoza

525C402E-C944-4E72-B80A-D216E8C4F748

Gyoza

Recipe by Jamie Willems-HaakCourse: SnacksCuisine: AziatischDifficulty: Medium
Servings

30

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingredients

  • 300 gram kipgehakt

  • 30 gyoza velletjes (wontonvellen)

  • 2 bosuitjes

  • 6 kastanjechampignons

  • 2 tenen knoflook

  • Duimpje gember

  • 2,5 el sojasaus

  • 1 el zonnebloemolie

  • Zout en peper

Directions

  • Ontdooi de wontonvellen. Het liefst de avond van te voren, mochten ze nog wel bevroren zijn kan je ze even onder warm water houden om te ontdooien.
  • Snijd de groenten en knoflook fijn.
  • Meng alle ingrediënten rauw door elkaar.
  • Pak een gyoza velletje en leg een ruime tl vulling in het midden van het velletje.
  • Maak de randen nat met wat water en vouw ze dicht.
  • Er zijn op YouTube veel filmpjes te vinden over hoe je ze het beste kunt vouwen. Blijven oefenen! Oefening baart kunst!
  • Verhit de olie in de pan en leg de gyoza met platte kant naar beneden. Bak ze enkele minuten tot één kant goudbruin is.
  • Voeg 80 ml water toe en doe de deksel op de pan.
  • Laat de gyoza in ongeveer 10 minuten gaar stomen tot het water verdampt is. Let wel op dat ze niet verbranden.
  • Nu lekker smullen!

Notes

  • Lekker met het sausje van de springrolls!
525C402E-C944-4E72-B80A-D216E8C4F748










Print

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *