Gyoza
Recipe by Jamie Willems-HaakCourse: SnacksCuisine: AziatischDifficulty: MediumServings
30
servingsPrep time
30
minutesCooking time
15
minutesIngredients
300 gram kipgehakt
30 gyoza velletjes (wontonvellen)
2 bosuitjes
6 kastanjechampignons
2 tenen knoflook
Duimpje gember
2,5 el sojasaus
1 el zonnebloemolie
Zout en peper
Directions
- Ontdooi de wontonvellen. Het liefst de avond van te voren, mochten ze nog wel bevroren zijn kan je ze even onder warm water houden om te ontdooien.
- Snijd de groenten en knoflook fijn.
- Meng alle ingrediënten rauw door elkaar.
- Pak een gyoza velletje en leg een ruime tl vulling in het midden van het velletje.
- Maak de randen nat met wat water en vouw ze dicht.
- Er zijn op YouTube veel filmpjes te vinden over hoe je ze het beste kunt vouwen. Blijven oefenen! Oefening baart kunst!
- Verhit de olie in de pan en leg de gyoza met platte kant naar beneden. Bak ze enkele minuten tot één kant goudbruin is.
- Voeg 80 ml water toe en doe de deksel op de pan.
- Laat de gyoza in ongeveer 10 minuten gaar stomen tot het water verdampt is. Let wel op dat ze niet verbranden.
- Nu lekker smullen!
Notes
- Lekker met het sausje van de springrolls!
