
Er gaat niks boven een lekker bordje bami goreng. Geen tijd om uren in de keuken te staan? Binnen een handomdraai heb je deze bami op tafel staan.
Servings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesIngredients
1 pak mie
1 ui
1 spitskool
300 gram kip
1 theelepel sambal
2 eetlepels ketjap
1 theelepel gember
2 teentjes knoflook
1 (kippen)bouillonblokje
Directions
- Snijd de ui, gember en knoflook fijn
- Verhit wat zonnebloemolie in een grote wok en bak de knoflook, gember en ui even aan
- Snijd de kip in hele fijne stukjes en voeg toe aan de pan met knoflook en ui, bak dit een paar minuten tot het goudbruin is
- Voeg de sambal en een kippenbouillonblokje toe aan de pan met kip en snijdt ondertussen de spitskool fijn en voeg ook toe. Bak alles in totaal 2/3 minuten
- Kook de mie volgens de verpakking
- Voeg de mie toe aan de pan en bak alles door elkaar. Voeg de ketjap toe en proef! Voeg eventueel nog peper en zout toe naar smaak
- Lekker met wat omelet reepjes en zoetzure komkomer
- Selamat makan/ Smakelijk eten!
Notes
- Liever vegetarisch? Vervang dan de kip door tempe!