Bami Goreng

bami

Er gaat niks boven een lekker bordje bami goreng. Geen tijd om uren in de keuken te staan? Binnen een handomdraai heb je deze bami op tafel staan.

Bami Goreng

Cuisine: AziatischDifficulty: Easy
Servings

4

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingredients

  • 1 pak mie

  • 1 ui

  • 1 spitskool

  • 300 gram kip

  • 1 theelepel sambal

  • 2 eetlepels ketjap

  • 1 theelepel gember

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 (kippen)bouillonblokje

Directions

  • Snijd de ui, gember en knoflook fijn
  • Verhit wat zonnebloemolie in een grote wok en bak de knoflook, gember en ui even aan
  • Snijd de kip in hele fijne stukjes en voeg toe aan de pan met knoflook en ui, bak dit een paar minuten tot het goudbruin is
  • Voeg de sambal en een kippenbouillonblokje toe aan de pan met kip en snijdt ondertussen de spitskool fijn en voeg ook toe. Bak alles in totaal 2/3 minuten
  • Kook de mie volgens de verpakking
  • Voeg de mie toe aan de pan en bak alles door elkaar. Voeg de ketjap toe en proef! Voeg eventueel nog peper en zout toe naar smaak
  • Lekker met wat omelet reepjes en zoetzure komkomer
  • Selamat makan/ Smakelijk eten!

Notes

  • Liever vegetarisch? Vervang dan de kip door tempe!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *