Onze favoriete recepten!
Verse Springrolls
Recipe by Jamie Willems-HaakCuisine: AppetizerDifficulty: EasyServings
10
springrollsIngredients
10 springroll vellen
1 avocado
1/4 komkommer
1/2 paprika
handje rucola
50 gram pinda's
1 teentje knoflook
1 klein stukje gember
1/2 citroen
handje rijst vermicelli
- Voor het sausje
2 el zonnebloemolie
4 el sojasaus
1,5 el rijstazijn
2 tl honing of suiker
zout en peper naar smaak
Directions
- Snijd alle groente in dunne reepjes
- Kook de vermicelli volgens de gebruiksaanwijzing
- Stamp de nootjes een klein beetje in een vijzel en snijd de gember en knoflook in plakjes
- Bak de nootjes, gember en knoflook in een pan tot ze verkleuren, doe er dan de citroensap overheen en haal van het vuur.
- Nu is het tijd om de springrolls te maken. Leg een vel in heet water en vul daarna met de groente, vermicelli en nootjes eroverheen.
- Vouw eerst de zijkant naar binnen en rol ze dan voorzichtig op.
- Maak ze een voor een af en presenteer ze op een mooie schaal
- Meng de ingrediënten van het sausje goed door elkaar
- Smakelijk eten!
Recipe Video
Notes
- Ook lekker met zoete aardappel er door! Die moet je dan wel eerst even roosteren in de oven.
Krieltjessalade
Recipe by Jennifer HaakCourse: hoofdgerechtDifficulty: EasyServings
3
servingsPrep time
20
minutesCooking time
40
minutesIngredients
500 gram krieltjes met schil
150 gram salade zalm flakes
300 gram doperwten (diepvries)
1 rode ui
halve citroen (sap)
half bosje dille (fijngehakt)
zout en peper naar smaak
olijfolie
Directions
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Was de krieltjes en snijd ze in schijfjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bestrooi ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak en meng het door elkaar. Bak ze in ongeveer 30 tot 40 minuten goudbruin.
- Als de krieltjes in de oven staan, kook de doperwten beetgaar in vijf minuten in kokend water.
- Hak het halve bosje dille fijn.
- Snijd de rode ui in dunne ringetjes
- Meng de rode ui met de doperwten, zalmflakes, dille en krieltjes.
- Voeg op het einde een dressing toe van citroensap, olijfolie en zou en peper. Eventueel een mespuntje mosterd voor de pit.
- Bon appetit!