All Recipes

Onze favoriete recepten!

Verse Springrolls

Recipe by Jamie Willems-HaakCuisine: AppetizerDifficulty: Easy
Servings

10

springrolls

Ingredients

  • 10 springroll vellen

  • 1 avocado

  • 1/4 komkommer

  • 1/2 paprika

  • handje rucola

  • 50 gram pinda's

  • 1 teentje knoflook

  • 1 klein stukje gember

  • 1/2 citroen

  • handje rijst vermicelli

  • Voor het sausje
  • 2 el zonnebloemolie

  • 4 el sojasaus

  • 1,5 el rijstazijn

  • 2 tl honing of suiker

  • zout en peper naar smaak

Directions

  • Snijd alle groente in dunne reepjes
  • Kook de vermicelli volgens de gebruiksaanwijzing

  • Stamp de nootjes een klein beetje in een vijzel en snijd de gember en knoflook in plakjes
  • Bak de nootjes, gember en knoflook in een pan tot ze verkleuren, doe er dan de citroensap overheen en haal van het vuur.
  • Nu is het tijd om de springrolls te maken. Leg een vel in heet water en vul daarna met de groente, vermicelli en nootjes eroverheen.
  • Vouw eerst de zijkant naar binnen en rol ze dan voorzichtig op.
  • Maak ze een voor een af en presenteer ze op een mooie schaal
  • Meng de ingrediënten van het sausje goed door elkaar
  • Smakelijk eten!

Recipe Video

Notes

  • Ook lekker met zoete aardappel er door! Die moet je dan wel eerst even roosteren in de oven.

Krieltjessalade

Recipe by Jennifer HaakCourse: hoofdgerechtDifficulty: Easy
Servings

3

servings
Prep time

20

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingredients

  • 500 gram krieltjes met schil

  • 150 gram salade zalm flakes

  • 300 gram doperwten (diepvries)

  • 1 rode ui

  • halve citroen (sap)

  • half bosje dille (fijngehakt)

  • zout en peper naar smaak

  • olijfolie

Directions

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
  • Was de krieltjes en snijd ze in schijfjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • Bestrooi ze met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper naar smaak en meng het door elkaar. Bak ze in ongeveer 30 tot 40 minuten goudbruin.
  • Als de krieltjes in de oven staan, kook de doperwten beetgaar in vijf minuten in kokend water.
  • Hak het halve bosje dille fijn.
  • Snijd de rode ui in dunne ringetjes
  • Meng de rode ui met de doperwten, zalmflakes, dille en krieltjes.
  • Voeg op het einde een dressing toe van citroensap, olijfolie en zou en peper. Eventueel een mespuntje mosterd voor de pit.
  • Bon appetit!