Een lekker simpel pasta recept voor de ‘makkelijke maandag’. Snel gemaakt en bij ons genieten de kids er ook altijd van!
Wist je dat broccoli een ruime dosis ijzer, calcium en magnesium, maar ook kalium, fosfor en zink bevat. Om zoveel mogelijk vitamines en mineralen te behouden, kun je de broccoli het beste roerbakken.
Pasta broccoli met spekreepjes
4
15
minuten20
minutenIngrediënten
1 broccoli
1 ui
1 teentje knoflook
1 bakje spekreepjes
125 ml creme fraiche
Peper en zout naar smaak
Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Bak de spekreepjes goed uit en laat uitlekken op keukenpapier.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en snipper de ui en knoflook fijn.
Fruit de ui en daarna de knoflook
Voeg de broccoli in kleine roosjes toe en bak kort mee en voeg daarna de spekreepjes toe.
Voeg de crème fraiche toe en bak even kort mee zodat het een mooie saus wordt en voeg naar smaak zout en peper toe.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Verdeel de pasta over de borden en doe de saus erover heen.
Strooi er wat parmezaanse kaas over heen en voilà.